Modern, toekomstgericht technisch onderwijs
Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade

Herdenking met klas GT2A en GT2B

De klassen GT2A en GT2B zijn de afgelopen lessen bezig geweest met het project ‘Adopteer een monument’.

De klassen GT2A en GT2B zijn de afgelopen lessen bezig geweest met het project ‘Adopteer een monument’. Op deze manier hebben de leerlingen zich verdiept in de lokale oorlogsgeschiedenis. Ook kwam er een gastspreker op bezoek om te vertellen over de Tweede Wereldoorlog. Als afsluiting van dit project heeft klas GT2A onder leiding van hun geschiedenisdocente Maggy van Pooij een herdenking georganiseerd bij het monument ‘de tochtgenoten’ in Edam. Dit monument is nu geadopteerd door De Triade. Tijdens de herdenking werden er bloemen neergelegd en een aantal gedichten voorgelezen die door de leerlingen zelf waren geschreven. Daarna was er 2 minuten stilte. Het winnende gedicht luidt:

Oorlog doet pijn. Oorlog zou er niet moeten zijn. Vrede is goed. Vrede is hoe het moet. Maar helaas is dat niet altijd zo. Vrijheid is geen cadeau. Vrede zou vanzelfsprekend moeten zijn. Want fascisme en discriminatie doen nog altijd pijn. Vrede is fijn. Vrede zou er moeten zijn.

       

De foto’s zijn gemaakt door docent Nicole Molenaar. Zij was ook bij de herdenking aanwezig.

 

Ga terug

SG De Triade

De Triade biedt modern toekomstgericht onderwijs. Wij leiden jongeren op die kiezen voor een zekere toekomst in de techniek. SG De Triade is een kleine school met een open en vriendelijk sfeer.

 

 

Contact SG De Triade
Nijverheidstraat 2, 1135 GE Edam
T (0299) 48 00 90
Edetriade@atlascollege.nl
KvK-nummer: 37153438
BTW-nummer: 8209.71.054.B.01

 

 

 

Modern, toekomstgericht technisch onderwijs