Modern, toekomstgericht technisch onderwijs
Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade

Leerlingen De Triade naar Bouwmensen KZW

Afgelopen week ging ‘Wonen de Spil’ van start. Tijdens dit evenement maken tweedejaars VMBO leerlingen kennis met verschillende aspecten van de techniek...

Bouwmensen KZW organiseert, in samenwerking met Regio College, Installatiewerk Noord-Holland, SPG Noord- Holland en FPTC het evenement voor de 16e keer.

‘Wonen, de spil waar alles om draait’ richt zich op tweedejaars vmbo-leerlingen in de regio Zaanstreek en Waterland. Deze leerlingen moeten aan het einde van het schooljaar een keuze maken voor een leerweg of zelfs voor een toekomstig beroep.

De leerlingen kunnen tijdens deze week op een aantrekkelijke manier kennismaken met de vele mogelijkheden binnen de techniek. Het accent ligt op ‘zelf doen’ en ‘zelf ervaren’. De initiatiefnemers hopen dat jongeren hierdoor enthousiast worden voor de vele technische beroepsmogelijkheden.

De leerlingen werden met de bus naar het Bouwmensen KZW gebracht.
Daar aangekomen krijgen ze een korte uitleg over het programma.
Vervolgens gaan ze zelf aan de slag.

Ze werken elke keer tien minuten aan een opdracht. Daarna gaan ze aan de slag met een nieuwe opdracht. Voorbeelden van opdrachten zijn: kleurenpuzzel maken, weerhuisje timmeren, autocad tekening maken, zinkwerk buigen, fotolijst maken, rioolput aansluiten, metselen en straat maken.

Onze leerlingen hebben er een leuke tijd gehad en hebben zich er naar volle tevredenheid ingezet en keurig gedragen.

Bij de opdracht over het Kleuren Spectrum was een prijsvraag.
Deze werd gewonnen door Nienke Snel, leerling uit klas GT 2.
Nienke kan met deze flitsende disco ball een ‘schitterende’  Kerst beleven!

Ga terug

SG De Triade

De Triade biedt modern toekomstgericht onderwijs. Wij leiden jongeren op die kiezen voor een zekere toekomst in de techniek. SG De Triade is een kleine school. De sfeer is open en vriendelijk.

 

 

Contact SG De Triade
Nijverheidstraat 2, 1135 GE Edam
T (0299) 48 00 90
Edetriade@atlascollege.nl
KvK-nummer: 37153438
BTW-nummer: 8209.71.054.B.01

 

 

 

Modern, toekomstgericht technisch onderwijs