Modern, toekomstgericht technisch onderwijs
Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade

Technische Mavo SG De Triade actief bij Young Solar Challenge

Op zaterdag 23 juni werd in Purmerend de Young Solar Challenge georganiseerd.

Een vaarwedstrijd in de wateren van Purmerend waarbij alle boten worden aangedreven door zonne-energie en leerlingen bewust worden gemaakt van duurzame energie. SG De Triade deed mee aan deze wedstrijd.

In korte tijd hebben onze leerlingen Rick Veerman, Collin van Nierop en Danny Elferink met man en macht gewerkt om hun boot op tijd af te krijgen. De beperkte tijd om te bouwen weerhield de jongens er niet van zich volledig in te zetten om aan te start te kunnen verschijnen.Hard werken werd ook echt beloond, want op donderdagavond om 16.30 uur werd de laatste sticker geplakt en was de boot klaar.

Vrijdagochtend moest de boot bij de keuring verschijnen waar Danny en Rick deze mochten presenteren. Nadat de boot in eerste instantie werd afgekeurd, werd er nog hard gewerkt om de installatie aan te passen zodat deze wel door de keuring kwam. In de regen en kou werd hard doorgewerkt om alles op tijd klaar te hebben, want: “We zijn naar Purmerend gekomen om te varen, dus er zal ook gevaren worden!” En met succes, want ’s avonds om 20.30 uur waren de jongens klaar met sleutelen, kreeg de boot een herkeuring en kwam er groen licht om te racen!

Zaterdagochtend vroeg werd er nog een vaartest gedaan en klonk om 10.00 uur het startschot voor Danny die de eerste wedstrijd mocht varen.
Een race van 9km door de wateren van Purmerend waarbij gevaren moest worden op zonne-energie. Door weinig zon moest er onderweg flink gerekend worden hoe snel gevaren kon worden, dit ging goed want Danny kwam in een knappe tijd over de finish. Snel werd de boot aan de steigers gemeerd zodat deze nog op kon laden voor de middagwedstrijd, welke door Rick werd gevaren. Een slalom over 200m waarbij snelheid en stuurmanskunsten samen kwamen. Rick liet zien dit te beheersen want hij zette een ongelofelijk goed resultaat neer.

Dat dit project een prachtig leerproces is voor de jeugd bleek wel tijdens de wedstrijd. Ervaringen die zijn opgedaan zullen deze week direct worden meegenomen naar school waar de leerlingen nog gaan sleutelen aan hun boot om deze nog beter te maken. In het weekend van 6 en 7 juli zullen zij ook actief zijn op de Young Solar Challenge in Leeuwarden. 

 

 

Ga terug

SG De Triade

De Triade biedt modern toekomstgericht onderwijs. Wij leiden jongeren op die kiezen voor een zekere toekomst in de techniek. SG De Triade is een kleine school met een open en vriendelijk sfeer.

 

 

Contact SG De Triade
Nijverheidstraat 2, 1135 GE Edam
T (0299) 48 00 90
Edetriade@atlascollege.nl
KvK-nummer: 37153438
BTW-nummer: 8209.71.054.B.01

 

 

 

Modern, toekomstgericht technisch onderwijs