Modern, toekomstgericht technisch onderwijs
Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade Triade

Wethouder Runderkamp opent recyclestraat de triade

Woensdagmiddag opende wethouder Runderkamp de ‘recyclestraat’ van De Triade. Dit deed hij door een stukje te fietsen. Door de energie die hiermee wordt gegenereerd, wordt plastic vermalen. Dit plastic dient daarna als grondstof voor spullen die in de school kunnen worden gebruikt, zoals tegels.

De recyclestraat is één van de vele innovaties van De Triade. Doordat de school in staat is flink te investeren in nieuwe technieken, kan zij het motto van de school – ‘modern, toekomstgericht technisch onderwijs’ – steeds meer in de praktijk brengen. Zo werken eerstejaarsleerlingen voortaan al met robots en kunnen ook de leerlingen in de hogere jaren gebruik maken van de modernste technieken. Maar De Triade richt zich ook steeds meer op basisschoolleerlingen. De afgelopen weken volgden al velen van hen techniekonderwijs op De Triade. Op dit moment wordt een lokaal op De Triade speciaal ingericht voor leerlingen van basisscholen. Leerkrachten van basisscholen kunnen zich aanmelden om met hun klas techniekonderwijs op De Triade te volgen.

Onderdeel van ‘modern toekomstgericht technisch onderwijs’ is natuurlijk ook duurzaamheid. Eén van de manieren waarop De Triade daar aandacht aan besteed is dus door het eigen plastic te recyclen. De volgende stap is dat basisscholen hun plastic afval kunnen inleveren. Vervolgens kunnen zij dit zelf recyclen en kan het product hiervan worden gebruikt in het onderwijs dat aan die leerlingen wordt aangeboden.

 

Ga terug

SG De Triade

De Triade biedt modern toekomstgericht onderwijs. Wij leiden jongeren op die kiezen voor een zekere toekomst in de techniek. SG De Triade is een kleine school met een open en vriendelijk sfeer.

 

 

Contact SG De Triade
Nijverheidstraat 2, 1135 GE Edam
T (0299) 48 00 90
Edetriade@atlascollege.nl
KvK-nummer: 37153438
BTW-nummer: 8209.71.054.B.01

 

 

 

Modern, toekomstgericht technisch onderwijs